Kártérítést követel a hazaárulónak nevezett Tőkés

Erkölcsi kártérítési pert indít Tőkés László EP-képviselő az Antena 3 román hírtelevízió, illetve a csatorna egyik műsorvezetője és két riportalanya ellen, amiért az egyik műsorban hazaárulónak és a magyar titkosszolgálat ügynökének nevezték - jelentette be maga az EP-képviselő pénteken Marosvásárhelyen.

Mihai Gadea szeptember 17 műsorában Filip Teodorescu, a Securitate – az egykori kommunista titkosrendőrség – kémelhárításának korábbi helyettes parancsnoka, és Ioan Talpes, a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) volt igazgatója azt állították, hogy Tőkés László 1989-ben a magyar titkosszolgálat fizetett ügynöke volt.

Teodorescu hazaárulónak is nevezte, mert szerinte kém csak akkor lehetett volna, ha nem román állampolgárként szegődik idegen államok szolgálatába.

„Temesvár szellemében határozottan visszautasítom a Ceausescu-diktatúra levitézlett harcosainak és örököseinek az 1989-es forradalom emlékét és áldozatait is meggyalázó, nemtelen támadásait" – mutatott rá Tőkés László marosvásárhelyi sajtóértekezletén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.