Erika jött és hatalmasat pusztított

Mintegy húsz halálos áldozatot követelt az Erika nevű trópusi vihar a Dominikai Köztársaságban. Floridában szükségállapotot hirdettek vasárnapra.

Áradásokat és földcsuszamlást okozott a 85 kilométer per órás erősségű széllel érkező vihar a Dominikai Köztársaságban. A vihar pénteken ért a Hispaniola szigetén osztozó Haiti és a Dominikai Köztársaság fölé kelet felől. A BBC azt írja, körülbelül 38 centiméternyi eső esett. A viharban húszan meghaltak, harmincegy embert továbbra is keresnek.

A vihar hatalmas széllel csapott le a Dominikai Köztársaságra...
A vihar hatalmas széllel csapott le a Dominikai Köztársaságra...
Ricardo Rojas / Reuters

Roosevelt Skerrit dominikai miniszterelnök péntek esti televíziós beszédében elmondta, hogy az Erika miatt több száz otthon vált lakhatatlanná, utak és hidak rongálódtak meg. A kormányfő szerint a pusztítás óriási, és az egész szigetországot újjá kell építeni. 

Erika miatt további viharjelzéseket adtak ki a karibi országokban. Puerto Ricón is nagy károkat okozott a trópusi vihar. Több mint 200 ezer ember maradt áram nélkül, és Erika a banán- és kávéültetvényekben is károkat okozott.

...és végigsöpört Haitin is
...és végigsöpört Haitin is
Stringer / Reuters

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ szerint a vihar észak felé halad tovább, és végigvonul Hispaniola szigetén, ahol a magas hegyvonulatok miatt veszíthet erejéből. Ennek ellenére Rick Scott floridai kormányzó vasárnapra szükségállapotot hirdetett. Az embereket arra kérték, halmozzanak fel élelmet és vizet, és tankolják tele az autóikat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.