ENSZ-védelem alatt a madagaszkári ellenzék vezetője

ENSZ-védelem alá helyezték Andry Rajoelina madagaszkári ellenzéki vezetőt, aki két napja bujkál a hatóságok elől. A politikus egy diplomáciai rezidencián van – jelentette be az ENSZ madagaszkári közvetítője.

„A válság megoldására, a béke és a stabilitás fenntartására tett erőfeszítések keretében az ENSZ úgy döntött, hogy védelme alá veszi Andry Rajoelinát egy diplomáciai rezidencián” – adta hírül a sajtónak Tiébile Dramé.

Rajoelina az utóbbi napokban többször is a nemzetközi közösség képviselőinek tudtára adta, hogy félti az életét - tette hozzá magyarázatul a diplomata.

Az ellenzéki politikus, akit februárban elmozdítottak a főváros polgármesteri tisztségéből, csütörtökön egyszer már sikeresen kikerült egy letartóztatási kísérletet.  Dramé egy másik közleményben azt is nyilvánosságra hozta, hogy Marc Ravalomanana madagaszkári köztársasági elnök megígérte neki, hogy garantálja Rajoelina és munkatársai biztonságát. "A köztársasági elnök azt mondta, hogy szabadon mozoghatnak, és nem tartóztatják le őket" - emlékeztetett az ENSZ-diplomata.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.