Ennél az állatoknak is jobb sorsuk van Észak-Koreában

Kivágta a biztosítékot Észak-Koreában a román közszolgálati televízió riportfilmje, amelyben megszólal egy észak-koreai menekült.
A kommunista ország bukaresti nagykövete hivatalosan tiltakozott a román külügyminisztériumban az adás miatt, amelynek szerinte „semmi köze a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság valóságához".

Shin Dong Hjuk az egyetlen észak-koreai, akinek sikerült külföldre szöknie, miután gyakorlatilag fogolyként született egy észak-koreai munkatáborban. „Úgy kezeltek minket, mint az állatokat. Azaz tulajdonképpen az állatoknak jobb sorsuk van" – mesélte a szeptember 12-én sugárzott adásban a 32 éves férfi, aki élete első 24 évét lágerben töltötte.

Egy hónapos késéssel Észak-Korea bukaresti nagykövete kihallgatást kért a román külügyminisztériumban, és jegyzékben tiltakozott a hazáját „befeketíteni szándékozó vádak" ellen. A köztévé elnökének címzett külügyi átirat szerint a nagykövet egyúttal „kifejezte országa készségét a párbeszédre az emberi jogokat illetően".

Adelin Petrisor, a TVR riportere mélységesen hízelgőnek nevezte blogján, hogy az észak-koreai rezsim érdeklődik a munkája iránt, azt pedig pláne, hogy a riportját sértőnek érzi. Egyébként humorosnak tartja, hogy éppen Phenjan hívja párbeszédre Bukarestet az emberi jogokról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.