Emil Boc menesztette a korrupcióval gyanúsított vámfőnököt

A román miniszterelnök menesztette tisztségéből az országos vámhatóság korrupcióval gyanúsított vezetőjét, miután a román hatóságok 86 határrendőrt és vámost vettek őrizetbe szintén korrupció miatt.

Emil Boc román miniszterelnök szerda este megbeszélésre hívta a kormány épületébe az adóhatóság vezetőjét, amelynek közvetlen beosztottja volt Radu Traian Marginean országos vámparancsnok. A késő esti órákba nyúló megbeszélés után a kormányfő Marginean menesztéséről határozott. A román kormány szóvivője szerint a menesztett ellen indult büntetőjogi vizsgálat miatt határozott így a miniszterelnök.

Margineant szerdán berendelték a korrupcióellenes ügyészségre, ahol közölték vele, hogy büntetőjogi eljárás indult ellene. Azzal gyanúsítják, hogy a Szatmár megyei halmi határátkelő volt vezetőjét 130 ezer euró kenőpénz fejében nevezte ki a funkcióba, majd újabb 300 ezer eurót fogadott el a kinevezésben érdekelt üzletemberektől, hogy meghosszabbítsa a hivatalnok mandátumát.

A vámhivatali funkciók pénzért való megvásárlása azonban csak egy része a Romániában kirobbant vámbotránynak, amely nyomán 86 határrendőrt és vámost vettek őrizetbe a hatóságok. Azzal gyanúsítják őket, hogy kenőpénzt fogadtak el a cigarettacsempészektől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.