Emberrablás Szingapúrban, elfogták a tetteseket

Megvádoltak pénteken két férfit emberrablással Szingapúrban. A délkelet-ázsiai miniállam történetében ritka az ilyen eset, Szingapúr joggal büszke a rendkívül alacsony bűnözésre.

Lim Hock Chee, a Sheng Siong Group Ltd áruházlánc alapító tulajdonosának 79 éves anyját szerdán állította meg egy férfi és ültette be az autóba azzal, hogy jöjjön vele, mert a fia, Lim elesett és megsérült. Az emberrablók ezután telefonon 20 millió szingapúri dollár (16 millió amerikai dollár) váltságdíjat kértek. Többszöri, órákon át ismétlődő telefonos alkudozás végeztével Lim elvitt egy parkba egy csomagban kétmillió szingapúri dollárt, s azt egy fa alá tette. Csütörtök kora reggel Lim idős anyját elengedték.

A Straits Times napilap beszámolója szerint a rendőrség egy órával az asszony hazaérkezését követően már el is fogta a két tettest, és a váltságdíjat is megtalálta. Pénteken a vádemeléssel egy időben a rendőrség még további kiegészítő nyomozást rendelt el.

A szingapúri Forbes 2013-as adata szerint az áruházlánc-tulajdonos Lim a miniállam 35-ik leggazdagabb embere, 650 millió szingapúri dollárra becsült vagyonával.

A szigetállamban az utóbbi másfél évtizedben ez volt a negyedik ilyen bűntény, amelyért a bíróság életfogytiglani börtönt vagy akár halálbüntetést is kiróhat – írja az AP.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.