Megtalálták a német vonatkatasztrófa felelősét

A múlt heti bajorországi vonatbaleset a vasúti forgalomirányító hibája miatt történt – tájékoztatott az ügyészség.

A baleset az egyik vasúti dolgozó mulasztása miatt következett be. 11 ember életét vesztette, és több mint nyolcvanan megsérültek, amikor két, egymással szemben haladó vonat összeütközött – írja a BBC. Mind a 11 halálos áldozat férfi volt, 24 és 59 év közötti.

A vasúti forgalomirányító mindkét vonatnak megnyitotta a pályát, majd megpróbálta figyelmeztetni a mozdonyvezetőket az ügyészség szerint.

A 39 éves férfinak valószínűleg gondatlan emberölés miatt kell bíróság elé állnia, és akár 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

"Ha a szabályok szerint járt volna el, az ütközés nem következett volna be" – nyilatkozta Wolfgang Giese főügyész.

A vonatok szemből rohantak egymásba, közel 100 kilométer per órás sebességgel Bad Aiblingtől keletre, Münchentől 60 kilométerre. A baleset egy kanyarban történt, vagyis a mozdonyvezetők nem láthatták egymást, így fékezés nélkül száguldottak egymásba.

A nyomozók arra keresték a választ, hogy hogy lehettek a szerelvények ugyanazon a vágányon a biztonsági berendezések ellenére.

Az ügyészek szerint a forgalomirányító tettének katasztrofális következménye lett, nem hiszik azonban, hogy szándékosan cselekedett volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.