Emberi fogakat találtak a menekültek az ebédjükben

Két emberi fogat találtak a menekültek a nekik felszolgált ételben az egyik zárt menekülttáborban.
A menedékkérők lefényképezték a fogakat, és panaszt tettek a központ vezetőinél. Az eset egy ausztráliai menekülttáborban történt a hétvégén.

„Ez az étel, amit adnak nekünk, mindig ilyen, mindig undorító” – panaszolta egy menekült a Guardiannek. „Úgy bánnak velünk, mint az állatokkal” – tette hozzá.

A menekültek étkeztetéséért felelős sydney-i céget megkereste a brit lap, de nem kommentálták az esetet. A menekülttáborban dolgozó két munkatársuk azonban megerősítette, valóban fogak voltak a felszolgált ételben, ami miatt panaszt tettek a menedékkérők. Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerültek a fogak az ebédbe, amelyekről először azt hitték, hogy egy diófajta. Az eset után több menekült inkább nem ebédel.

Nem ez az első eset, hogy fogakat találnak a menekülteknek felszolgált ételben, 2013-ban az Amnesty International jelentett hasonló esetet az egyik táborból.

És ha ez még nem lenne elég, a fogakra azután akadtak, hogy pénteken több mint 100 menekült szenvedett ételmérgezést. A menekültek étkeztetését biztosító ausztrál cég szerint a menedékkérők azért lettek rosszul, mert nem mostak kezet evés előtt. A táborban dolgozó személyzet azonban elismerte, a menekültek ételmérgezést szenvedtek.

Az egyik menedékkérő a Guardiannek elmondta, rovarokat találtak az ételben, és a személyzet azt is elárulta neki, hogy az élelmiszereket rossz higiéniai körülmények között tárolták.

Az alapvetői higiéniai feltételek hiánya állandó probléma a Manus-szigeteki táborban. Januárban néhány napig szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás. A vécékben gyakran fogy ki a szappan és a WC-papír.

A tábor üzemeltetője ezeket az állításokat sem akarta kommentálni a brit lapnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.