Embercsempész helikoptert foglaltak le a szlovák határnál

Új embercsempész útvonalat tártak fel az ukrán hatóságok a szlovák határnál, és razzia közben lefoglaltak egy helikoptert, amelyet nagy valószínűséggel illegális bevándorlók szállítására használtak - hozta nyilvánosságra vasárnap az ukrán határőrség.

A sajtóközlemény szerint a műveletet a szlovák hatóságokkal együttműködve hajtották végre. Vasárnapra virradóan a csapi határőrosztag az ukrán biztonsági szolgálattal, az SZBU-val együttműködve Poroskő településnél, Ungvártól mintegy 50 kilométerre keletre találta meg a gyanú szerint embercsempészésre használt sporthelikoptert. Három személyt vettek őrizetbe, két pilótát és egy helyi lakost.

A művelet közben a gyanúsítottak ellenállást tanúsítottak, ezért a határőrök figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe. A határőrszolgálat közleményében megjegyezte, hogy az egyik pilótát már harmadszor veszik őrizetbe. Nemrég azért fogták el, mert repülőgépen szállított ki külföldre nagy mennyiségű csempészcigarettát Ukrajnából, azt nem pontosították, hogy melyik határos országba.

A tájékoztatás szerint Ukrajna nyugati határainál az európai uniós országokkal együttműködve az ukrán hatóságok szoros együttműködést folytatnak az illegális célokra használt légi járművek felderítésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.