Eltűnt hét japán búvár Bali szigeténél

Az indonéziai Bali üdülőhely mentősei szombaton sötétedéskor, az erős szél és eső miatt, feladták a keresést hét japán könnyűbúvár után.

A rendőrség helikoptereket is bevetett, és halászbárkák is segédkeztek a kutatásban. A rendőrség közölte, hogy vasárnap kora reggel folytatják az akciót. Mint a Kiodo japán hírügynökség értesült hét nőről van szó, akinek a neveit is felsorolta, közülük ketten Balin dolgozó oktatók. Az AP viszont hat nőről és egy férfiről írt a rendőrség közlése alapján.

Még pénteken napközben indultak el a Crystal öbölben egy bérelt kishajóval, már akkor is kedvezőtlen időjárási viszonyok, szél és eső közepette. A feltételezések szerint Bali dél-keleti partszakaszának a Nusa Penida nevű részen tűntek el. A hajó indonéz tulajdonosa azt mondta, hogy pénteken délelőtt két fordulóra is kimentek búvárkodni, majd kora délután indultak el harmadjára, amiről azonban nem tértek vissza. A rendőrség és a vízimentősök már pénteken délután is kutattak utánuk.

A Bali fővárosában, Denpasarban lévő japán főkonzulátus úgy értesült, hogy nem csupán a két oktató, hanem a többségében 27-29 éves nők is viszonylag gyakorlott könnyűbúvárok voltak, legalább ötven ilyen túrán vettek már részt ezt megelőzően. A rendőrség szombaton cáfolta azt a délelőtti bejelentést, hogy az érintett körzetben találtak volna egy női holttestet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.