Eltűnt a Missoni divatcég tulajdonosát szállító kisrepülő

Eltűnt a venezuelai légtérben az a kisrepülőgép, amely a híres olasz divatcég egyik tulajdonosát, Vittorio Missonit és feleségét szállította pénteken Los Roques szigetéről a caracasi Maiquetía repülőtér felé.

A gépen két további olasz utazott a két venezuelai pilótán kívül. A hatvanas években készült kétmotoros Britten Norman BN2 Islander mintegy félórával a felszállást követően tűnt el a radar képernyőjéről. A venezuelai hatóságok szinte azonnal két kereső helikoptert küldtek a térségbe, a számítások szerint Los Roques szigetétől mintegy tíz mérföldnyire dél felé, ám sem a péntek estig tartó, sem a szombat korareggel újra kezdett mentőakció eddig nem vezetett eredményre. Pedig Caracasból őrhajók és számos környékbeli halászhajó is a körzetbe sietett.

A 92 éves Ottavio Missoni 1953-ban alapította a drága ruháiról híres divatházat, s a cégbirodalom az utóbbi években már a szállodaiparba is befektetett. Az alapító fia, Vittorio Missoni és felesége négy barátjukkal töltötték a karácsonyt és az újévet a nemzetközi hírű Los Roques szigetcsoporton. Az egyik pár kényszerből aztán még a szigeten rekedt, mert a kis repülőn nem volt több hely. Mint a Corriere della Sera szombati internetes kiadása emlékeztet, pontosan öt évvel ezelőtt, 2008. január 4-én egy másik kisrepülőgép tűnt el nagyjából ugyanott, Los Roques közelében nyolc olasz turistával a fedélzetén.

Utólag egyetlen holttest került elő, a másodpilótáé, ám a többi utasnak és csomagjainak azóta sincs semmi nyoma. 1997 márciusában is volt egy hasonló rejtélyes eset, akkor egy Cessna 402 -esnek veszett nyoma, a fedélzetén hat személlyel, köztük egy olasz házaspárral. Akkor egyedül egy ausztrál teteme került elő a tengerben, ám az utólagos boncolás szerint nem került víz a tüdejébe. A két utóbbi eset kapcsán a venezuelai sajtó annak idején a kábítószercsempészekkel hozta összefüggésbe a gépek és utasai eltűnését.

A Los Roques mintegy 50 nagyobbacska és további 250 kis sziget gyűjtőneve a Karibi tengeren, Venezuela fővárosától, Caracastól északra. Repülőtér a legnagyobb szigeten, a Gran Roque-n található.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.