Eltűnéssel fenyegették meg Észak-Koreát

Phenjan hétfőn hazugsággal, hamis bizonyíték produkálásával vádolta az Egyesült Államokat és Dél-Koreát az állítólagos pilóta nélküli kémrepülőgépek ügyében.

Szöul szerint a közelmúltban három ilyen gép is kémkedni próbált dél-koreai terület felett. A mostani phenjani válasz azt állítja, hogy Washington „szenilis nagyapaként, vakon" támogatja a dél-koreai elnök, Park Gün Hje konfrontációs politikáját. A közleményben Észak-Korea „politikai prostituáltnak” titulálta a déli szomszéd elnökét.

Nem ez az első eset az ilyen durva megnyilatkozásokra, a KCNA észak-koreai hírügynökség a napokban „fekete majomnak" nevezte Barack Obama elnököt, akinek inkább egy afrikai vadasparkban kellene élnie, más „majmokkal" együtt.

A verbális provokációra nem késett a szöuli válasz. A dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője, Kim Min Szok hétfőn kijelentette, hogy Észak-Korea nem tekinthető valódi országnak, mert nincsenek szabadságjogok, sem emberi jogok, a létezése pedig csak egyetlen ember javát szolgálja. Ezzel a szóvivő nyilvánvalóan Kim Dzsong Un diktátorra utalt. Kim Min Szok szerint Észak-Korea nemsokára el fog tűnni a Föld színéről.

Az észak-koreai pártlap, a Rodong Szinmun mindeközben a hétvégi kommentárjában azt írta, hogy az országnak joga minden rendelkezésre álló eszközzel, így atomkísérlettel is válaszolni az Egyesült Államok és Dél-Korea agresszív cselekedeteire, így a márciusban kezdődött közös évi hadgyakorlatra is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.