Eltérítettek egy egyiptomi gépet, pokolgép van a fedélzetén

Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet kedd reggel. Az Egypt Air légitársaság Kairóba tartó járata a dél-ciprusi Lárnaka repülőtéren szállt le. A gépen pokolgép van.
Az Egypt Air Alexandriában szállt fel, s eredetileg Kairóba tartott, de a ciprusi Lárnaka repülőtéren kellett leszállnia – írja a BBC.

Az AP azt írja, a repülőn bomba van. A hírügynökség értesüléseit az egyiptomi légi hatóság is megerősítette. A Guardian szerint a pilótákat egy férfi fenyegette meg, aki testén pokolgépet visel.

 

 

Andreas Angelides, a rendőrség szóvivője a Cyprus Mailnek megerősítette, hogy az Airbus 320 típusú gépet egy fegyveres térítette el.

Forrás: Yiannis Kourtoglou / Reuters

A RIK ciprusi állami tévéadó szerint 81 ember tartózkodik a gép fedélzetén, más hírügynökségek viszont arról számoltak be, hogy a repülőn 55 utas és a 7 tagú személyzet utazott. A férfi az utasokat és a személyzetet engedte leszállni a repülőgépről, őket buszokkal szállították el a helyszínről. A hatóságok folyamatosan tárgyalnak a férfival.

A gépeltérítő egyiptomi állampolgárságú. A ciprusi állami televízióban azt mondták, a férfi nem terrorista, menedékjogot akar a kormánytól. Az ex-felesége már Cipruson él. A sajtó értesüléseit Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök is megerősítette.- Nem egy terrorista, ő egy idióta. A terroristák őrültek, de nem hülyék. Ez a férfi az - mondta az egyiptomi külügy szóvivője.

Időközben olyan információk is napvilágot láttak, hogy a gépeltérítő egy egyetemi tanár. Ex-feleségét már a reptérre szállították, ő is részt vesz a tárgyalásokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.