Elsöprő al-Kaida-támadás Jemenben

Fegyveres támadást hajtottak végre szombaton terroristák - vélhetően az al-Kaida terrorszervezet - a dél-jemeni Ádenben a titkosszolgálat székháza ellen. A harcokban 11 személy életét vesztette, köztük a biztonsági erők legkevesebb hat tagja.

A mindeddig példa nélkül álló akció során a terroristák meghatározatlan számú foglyot szabadítottak ki az al-Tavahi negyedben lévő székházból. Az épületben, amely az állami televíziónak is helyet ad, tűz ütött ki, amelyet sikerült megfékezni.

Szemtanúk szerint öt fegyveres intézett támadást az épület ellen gépfegyverekkel, páncéltörő és kézigránátokkal, közép-európai idő szerint szombaton háromnegyed hétkor. Sikerült bejutniuk a székházba, kiszabadítottak foglyokat, majd győzelmüket hangos énekszóval ünnepelve távoztak.

Az al-Kaida jemeni szárnya pénteken megtorlást helyezett kilátásba amiatt, hogy a jemeni hadsereg hajtóvadászatot indított ellene Vádi Obeidában, Márib régióban, ahol az Oszama bin Laden vezette nemzetközi terrorszervezet helyi szárnya megtelepedett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.