Elraboltak egy ENSZ-tisztségviselőt Pakisztánban

Fegyveresek elrabolták hétfőn az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának amerikai munkatársát Pakisztánban. John Solecki éppen munkába tartott kvettai irodájába, amikor a támadók tüzet nyitottak autójára és megölték a sofőrjét.

Fegyveresek fogságába esett az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egyik amerikai állampolgárságú munkatársa hétfőn a Pakisztán délnyugati részén fekvő Kvettában - közölte a rendőrség.

John Solecki, a UNHCR kvettai irodájának vezetője éppen munkába tartott reggel, amikor a támadók tüzet nyitottak az autójára és megölték a sofőrjét. A lövöldözés után a fegyveresek magukkal hurcolták a férfit. Solecki több mint két éve dolgozott már Kvettában. Az ENSZ-szervezet eddig nem kommentálta munkatársa elrablását.

Kvetta Beludzsisztán tartomány fővárosa, amely az Afganisztánnal határos törzsi területek mellett fekszik. Ez utóbbiak az afgán tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet gyűjtőhelyei. Magában Beludzsisztánban is működnek kisebb nacionalista csoportok, amelyek a tartomány autonómiájáért harcolnak, de ezekre nem jellemző, hogy külföldieket támadnak meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.