Elrabolták a líbiai olimpiai bizottság elnökét

Nabil Elalem épp az autójában ült egyik kollégájával, amikor két, fegyveresekkel teli kocsi megállt mellettük Tripoliban. Az emberrablók katonai ruhában voltak, és azt állították, a hadsereg tagjai.

Vasárnap két, fegyveresekkel teli autó állt meg Nabil Elalem, a líbiai NOB elnökének autója mellett. Az olimpia bizottság szóvivője szerint a katonai ruhába öltözött fegyveresek azt mondták, a hadsereg katonái, és „udvariasan” megkérték Elalemet, hogy tartson velük. Az elnöknek a mobiltelefonját és a laptopját is magával kellett vinnie. Később a szóvivő azt mondta, a férfiak nem a hadsereghez tartoztak.

Egyelőre nem tudni, hogy hol van az elnök, és azt sem sikerült kideríteni, hogy kik voltak az állítólagos „emberrablók”.

-Elítéljük ezt az akciót. Bárkik is követték el, bűnözőknek nyilvánítjuk őket. A történtek teljesen szembe mennek a forradalommal. Olyan, mintha visszatértünk volna Kadhafi idejébe. Nincs arról tudomásom, hogy Elalemnek bárkivel is lettek volna kétes ügyei –mondta Fethi Tarbel, Líbia sport és ifjúsági minisztere.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge is aggodalmát fejezte ki az eset kapcsán, és megígérte, bármilyen segítséget megadnak, hogy megoldják a helyzetet.

Moammer Kadhafi bukása előtt egyik fia volt a líbiai NOB feje, ő most állítólag Algériában bujkál.

Az ország ideiglenes kormánya egyébként Kadhafi bukása után nem igazán tudta irányítása alá vonni a fegyverletételt megtagadó lázadókat. Ők azóta is a saját törvényeik szerint ítélkeznek, és országszerte börtönöket állítottak fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.