Elrabolt diáklányokkal kampányol az elnök

#BringBackGoodluck2015 – hirdeti a sokat kritizált nigériai elnök, Goodluck Jonathan enyhén szólva ízléstelen  újraválasztási kampányszlogenje, amely egyértelműen a több mint kétszáz diáklány áprilisi elrablása után indított mozgalomtól merít.
Kampányrendezvényeken is használják az új szlogent.
Kampányrendezvényeken is használják az új szlogent.
Azok után, hogy kormánya közel fél éve képtelen kiszabadítani a Nigéria északkeleti részén elrabolt diáklányokat, Goodluck Jonathan nem átallott politikai céljaira használni a tragikus esetet. Az újraválasztásra készülő elnök azt gondolhatta, hogy ha a közösségi médiában sikeres volt a #BringBackOurGirls kampány – amely során milliók hívták fel a figyelmet a Boko Haram iszlamista szervezet által elkövetett tömeges emberrablásra – akkor hónapokkal később az ő népszerűsítésében is pozitív szerepet játszhat.

Az elnök persze volt annyira óvatos, hogy személyesen még nem használta a népszerű hashtaget, azonban gyanús, hogy egy hozzá közel álló, az újraválasztása mellett kampányoló csoport eresztette ki először a világhálón.

A Bring Back Our Girls tüntetői csoport májusi demonstrációja.
A Bring Back Our Girls tüntetői csoport májusi demonstrációja a nigériai fővárosban.
Afolabi Sotunde / Reuters

„Nincs pihenés Aso Rockban, Goodluck Jonathant akarjuk újra... #BringBackGoodluck2015" – írták Twitteren, majd a hashtag nem sokkal később a kampányrendezvényeken és az utcán elhelyezett plakátokon is feltűnt – írja a BBC. Aso Rock a nigériai elnöki rezidencia.

Hiába gondolta Jonathan csapata, hogy briliáns ötletük támadt, kétségkívül elszámolták magukat, ugyanis a lányok elrablását követő tétlenség miatt sokat kritizált elnök ismét magára haragította az embereket. A szlogeín miatt több ezren adtak hangot a tiltakozásuknak az interneten, érzéketlenséggel vádolva Jonathant. Egy Twitter-felhasználó szerint annak, aki ezt kitalálta, annyi az IQ-ja, mint 500 békának együttvéve".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.