Először van profi bokszmeccs Afganisztánban

Ma tartják Afganisztánban az első profi bokszmeccset, Kabulban nagy a biztonsági készültség.

A tizenkét menetes küzdelem a Boksz Világszervezet (WBO) interkontinentális középsúlyú bajnoki címéért megy, írja a BBC. A Németországban született afgán Hamid Rahimi és a tanzániai Said Mbelwa harcát várhatóan milliók nézik majd, a szervezők által „Harc a Szabadságért” elnevezésű meccset élőben közvetítik. A tálibok uralmuk végén tiltották be a bokszot.

Rahimi egy interjúban elmondta, a sport össze tudja hozni a mélyen megosztott társadalmakat, és reméli, hogy az ő meccsük is megteszi ezt. – A gyerekek nem ragadnak fegyvert, a sport útjára lépnek. Sportember vagyok, és hiszem, hogy a sport ereje és varázsa képes összehozni az embereket és vallásokat. Remélem, hogy az anyaországomba is el fogja hozni a békét – nyilatkozta a bokszoló.

A tanzániai Mbelwa kijelentette, „tudja, milyen különleges esemény ez Afganisztán számára, és egy nagyon fontos üzenetet közvetít az egész világ felé.” A sportoló azonban hozzátette: amint megszólal a csengő, ugyanolyan meccs lesz, mint bármelyik másik, és ő fog győzni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.