Először utazik az USA-ba a pápa

Ferenc pápa először március 27-én találkozott Obamával, ám akkor a vatikáni audiencián fogadta.
Ferenc pápa elfogadta Charles J. Chaput philadelphiai érsek meghívását, és ellátogat a Családok Világtalálkozójára, amelyet 2015. szeptember 22. és 27. között rendeznek majd meg a pennsylvaniai nagyvárosban - közölte pénteken a Katolikus Hírszolgálatra (CNS) hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió. Jorge Mario Bergoglio pápai minőségében először keresi majd fel az Egyesült Államokat.

A CNS, az amerikai katolikus püspöki konferencia hivatalos hírügynöksége szerint Chaput az észak-dakotai Fargóban csütörtökön jelentette be a várható pápalátogatást, egy konferencia nyitó miséjén elmondott homíliájában.

A CNS idézte Federico Lombardit, a Szentszék szóvivőjét, akinek tájékoztatása szerint Ferenc pápa meghívást kapott New Yorkba, az ENSZ-be és Washingtonba is.

A National Catholic Reporter január végén jelentette: a katolikus egyházfő kifejezte szándékát, hogy felkeresse a philadelphiai világtalálkozót. Ferenc pápa felszólalhat az ENSZ-közgyűlés jövő őszi ülésszakának általános vitájában is.

2012-ben a jelenlegi pápa elődje, XVI. Benedek nyilvánította ki szándékát a nagyszabású philadelphiai egyházi rendezvény felkeresésére.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.