Előre bocsánatot kértek Putyintól az offshore-botrány miatt

Amerikai tisztségviselők még a "panamai iratok" nyilvánosságra hozatala előtt bocsánatot kértek Vlagyimir Putyin orosz elnöktől - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.
Nem közölte, hogy pontosan kitől érkezett bocsánatkérés, arra hivatkozva, hogy ezt az elnök sem tette meg. Arról sem nyilatkozott, hogy pontosan miért követték meg Vlagyimir Putyint.

Az orosz elnök csütörtökön egy szentpétervári újságírófórumon - érintve az offshore-botrányt - arról beszélt, hogy egyes nyugati tisztségviselők "nyilvános durvaságokat engednek meg maguknak". Szavai szerint az amerikai kormány néhány (általa meg nem nevezett) tisztségviselője bocsánatot kért a történtekért.

"Nem azért, mert szégyellik magukat, hanem azért, mert okosabbak azoknál, akik ezt tették" - mondta.

"Amikor az amerikai külügyminisztérium vagy az amerikai kormány tisztségviselői durva dolgokat mondanak, az egyet jelent azzal, hogy érdekelt személyekként leleplezik magukat" - tette hozzá.

Mint mondta, ez rossz az Egyesült Államoknak az eredmény szempontjából és "nagyon jó számunkra, mert jól tudjuk, hogy ki a megrendelő".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.