Élő adásban zaklatták a Brüsszelből tudósító riporternőt

Egy fiatal férfi zavarta meg Belgiumban a Sky TG24 nevű olasz hírszolgáltató riporternőjének, Giovanna Pancherinek a bejelentkezését. A stáb a brüsszeli Molenbeek nevű városrészben forgatott, és éppen élő adásban tudósítottak a közelmúltbeli tüntetések kapcsán.

A felvételen az látható, ahogy egy szürke sapkás fiatalember fenyegetően betolakszik a riporternő elé, és hátrálásra készteti az operatőrt.

Molenbeekben nem csitulnak a feszültségek a március 22-én történt öngyilkos merényletek óta. Szélsőjobboldali csoportok garázdálkodnak a környéken, megfékezésük nagy rendőri készültséget igényel.

A helyi hatóságok betiltották a tüntetéseket és demonstrációkat, miután szélsőséges csoportok inzultáltak muszlim nőket a Brüsszel főteréről induló, a „félelem ellen” meghirdetett felvonuláson március 27-én. A belga rendőrségnek vízágyúkat kellett bevetnie, s az incidensek után több mint 100 embert állítottak elő, akik közül kettőt őrizetbe is vettek. Egyikük a rendőrségi kordont áttörve sebesített meg egy járókelő nőt.

A tiltás dacára az elmúlt napokban több százan kíséreltek meg iszlám- és bevándorlásellenes tüntetésekre összegyűlni a problémás városrészben – írja a Daily Mail.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.