Elmaradt a liberális puccs

Palotaforradalom nélkül zajlott le a német szabad demokraták (FDP) hétvégi pártkongresszusa: ismét pártelnökké választották a 40 éves Philipp Röslert, akinek korábban a sajtó már a bukását jósolta, miután a liberálisok támogatottsága 2013 elején történelmi mélypontra süllyedt.

A január végi alsó-szászországi tartományi választáson azonban meglepetésre jól szerepeltek (még ha ez nem is volt elég a CDU-FDP koalíció fennmaradásához), s ez megerősítette Rösler pozícióját.

Philipp Rösler (balra) és Rainer Brüderle egy tavaly áprilisi rendkívüli pártkongresszuson
Philipp Roesler (L), German Economy Minister and leader of the liberal Free Democratic Party (FDP) and faction leader Rainer Bruederle (R) attend a two-day extraordinary party convention in Karlsruhe April 21, 2012. REUTERS/Ralph Orlowski (GERMANY - Tags: POLITICS)

Az FDP listavezetőjévé viszont Rösler riválisát, Rainer Brüderlét választották, annak ellenére, hogy néhány hete szexista kijelentésével volt tele a német sajtó, miután a 67 éves politikus egy újságírónő dús kebleire tett célzást.

Rösler bizakodóan nyilatkozott arról, hogy pártja a kereszténydemokratákkal együtt hatalmon maradhat a szeptemberi szövetségi parlamenti választások után is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.