Ellepték a kéregetők Temesvár főterét

Több mint 600 személyt bírságoltak meg az utóbbi időben a temesvári Győzelem téren kéregetésért, csendháborításért, biciklizésért és hamis termékek árusításáért.

Temesvár főterét ellepték a szemetelők és a kéregetők – írja a Nyugati Jelen. A városi tanács már korábban határozatot hozott a közterületek rendjéről. Erre hivatkozva szórják a bírságokat a helyi rendőrök, akik az elmúlt időszakban több mint 600 személyt büntettek meg.

A 320 ezer lakosú bánsági nagyvárosba az idegenforgalmi szezon idején más településekről is érkeznek koldusok és hajléktalanok, akik aztán a város központjában kéregetnek. Ez együtt jár szemeteléssel, csendháborítással – amit a helyhatóság igyekszik fölszámolni.

Üldözik a városban az engedély nélküli árusítást is. Sok ember árul ilyenkor hamis parfümöt, fakanalat, vagy márkásnak látszó, hamisított ruházati cikkeket – akit rajtakapnak, megbírságolják.

A szigorú városatyák rendelete szerint a Győzelem téren biciklizni sem szabad – akit biciklizni látnak a rendőrök, azt is megbüntetik.

A rendőrség arra kéri a járókelőket, hogy ne adjanak pénzt a kéregetőknek, mert így egyre többen lesznek. A koldusokat és hajléktalanokat átadják a városi szociális intézményeknek. Aki meg nem Temesváron lakik közülük, azt hazatoloncolják az állandó lakóhelyére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.