Ellenzéki internetes oldalakat záratott be a tádzsik kormány

Hétfőn két újabb ellenzéki internetes oldalt záratott be a tádzsik kormány, s ezzel négyre nőtt a hálóhasználók számára elérhetetlenné tett hírforrások száma.

Az Avesta.tj a Tojnews.tj nevű oldalak blokkolásának hírét a szolgáltató megerősítette, s közölte, hogy az intézkedést a közlekedési és hírközlési minisztérium rendelte el. A minisztériumban nem kívánták kommentálni a lépést, mondván, hogy a szolgáltatónak küldött levelet aláíró miniszterhelyettes hivatalos kiküldetésen tartózkodik.

A független hírforrások - először a Fergana.ru és a Centrasia,ru internetes oldalakat zárták be szeptember 29-én - azután váltak elérhetetlenné az internetezők számára, hogy a tádzsik védelmi minisztérium terroristák segítésével vádolta meg őket - jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség.

Az állam és a média szembenállása azután éleződött ki, hogy a tádzsik biztonsági erők szeptember 22-én nagyszabású műveletet kezdtek az afganisztáni tálibokkal kapcsolatot tartó szélsőséges muzulmán fegyveresek ellen, akik három nappal korábban 26 katonát megöltek, több mint tízet pedig megsebesítettek. A rasti körzetet, ahol az események zajlanak, lezárták, közúton az újságírók számára elérhetetlen, megszűnt vele a telefonösszeköttetés is, és újságírók semmilyen tájékoztatást sem kapnak a védelmi minisztériumtól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.