Ellenzéki bojkott lehet holnap Ukrajnában

Kedd reggel dönti el az ellenzék, hogy bojkottálja-e a parlament munkáját – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Oleh Tyahnyibok, a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt vezetője.

A pártelnök közölte, hogy az ellenzéki képviselőcsoportok vezetői nem vettek részt hétfőn a frakciók közötti egyeztetésen, mert nem látták értelmét a „puszta szócséplésnek”. 

Kijelentette, hogy ha a kormányzó Régiók Pártja és az őket támogató kommunisták máshol tartanak „titkos ülést”  kizárva arról az ellenzéket, és alkotmányellenes módon nekik tetsző jogszabályokat fogadnak el  akkor nemcsak az ellenzéki képviselők, hanem az ellenzéki tüntetők is a nyomukba erednek.

Mindeközben Vlagyimir Ribak házelnök egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a kormány menesztéséről a parlament csak a jövő februárban kezdődő, következő ülésszak alatt hozhat döntést.

Rámutatott arra, hogy miután összegyűlt legalább 150 képviselői támogatószavazat, az előterjesztést még az illetékes bizottságoknak is meg kell vitatnia, és csak azután kerülhet a parlament plenáris ülése elé. 
    

A kormányátalakítással kapcsolatosan leszögezte, hogy erről Viktor Janukovics elnöknek kell döntenie. „Gondolom, az elnök megvizsgálja minden miniszter munkáját, és hamarosan döntést hoz” – tette hozzá Ribak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.