Nem beteg az ebolagyanús tünetekkel kórházba került japán férfi

Negatívnak bizonyult annak a japán férfinak az ebolatesztje, akit hétfőn a vírus gyanújával elkülönítettek Tokióban - jelentette be hétfőn a japán egészségügyi minisztérium.
A gyanús tüneteket mutató japán férfi néhány nappal ezelőtt érkezett haza a távol-keleti szigetországba a betegség által leginkább sújtott nyugat-afrikai Sierra Leonéból. A fiatalember a hatóságok kérésére december 23-i hazaérkezése óta nem hagyta el az otthonát, hétfő reggel azonban felszökött a láza, és azóta egy egészségügyi létesítményben kezelik Tokióban. Sajtóhírek szerint pozitív ebolateszt esetén ő lett volna a vérzéses láz első japán betege.

A harmincas éveiben járó férfi elmondása szerint nem érintkezett közvetlenül fertőzöttekkel, december 17-én azonban egy temetés alkalmával csupasz kézzel hozzáért egy hullazsákhoz.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint az idei, eddig a legsúlyosabb ebolajárványban csaknem 20 ezer ember fertőződött meg, és több mint 7693-an közülük belehaltak.

A rendkívül fertőző, gyakran halálos kimenetelű vérzéses láz egy éve, 2013 decemberében jelent meg ismét Guineában. A járvány Guinea mellett leginkább a szomszédos Libériát és Sierra Leonét sújtotta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.