Elkapták Őrült Barrerát

Elfogták az egyik legkeresettebb kolumbiai drogbárót Venezuelában. A venezuelai, brit és amerikai titkos ügynökök több hónapig kutattak Daniel Barrera után.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök szerint Daniel Barrera az utóbbi idők legkeresettebb drogbárója. Az „Őrült Barrera” néven is ismert bűnöző hálózata nemcsak az Egyesült Államokba szállított drogot, de egész Európában terített. – Húsz évet arra szánt, hogy bűncselekményeket kövessen el Kolumbiában és az egész világon. Kapcsolata volt a FARC lázadó csoporttal is – mondta az elnök. Kolumbia a világ egyik vezető kokaintermelője.

Daniel Barrera a kolumbiai elnök szerint az utóbbi idők legnagyobb fogása
Alleged Colombian drug trafficker Daniel Barrera, known as "Loco Barrera", is seen in this handout photo provided by the national police on September 18, 2012. Barrera was arrested on September 18, 2012 by Venezuelan authorities in a street of San Cristobal, in Venezuela, President Juan Manuel Santos said. REUTERS/National Police Press/Handout (COLOMBIA - Tags: CRIME LAW HEADSHOT DRUGS SOCIETY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Az USA-ban ugyanakkora díjat – ötmillió dollárt – tűztek ki Barrera elfogásáért, mint annak idején Oszam bin Ladenért, ráadásul Kolumbia ezt az összeget megfejelte 2,7 millió dollárral. A drogbáró állítólag legendának számított a kokainpiacon, többek között azért, mert képes volt minden bandával együtt dolgozni.

Az elmúlt egy évben Barrera volt a harmadik jelentős drogbáró, akit elkaptak. Júniusban a venezuelai hatóságok elfogták a Los Rajostros kartell fejét, Diego Perez Henaót. A kartell volt az USA legnagyobb kokainexportőre, a drogot Mexikón keresztül szállították. A rendőrség szerint Perez Henao Kolumbiában irányítása alá vonta a fegyveres, drogkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetek tagjainak felét. A kartell korábbi vezetője, Javier Antonio Calle Serna még májusban adta meg magát az amerikai hatóságoknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.