Elkapták az antiszemita elkövetőket a franciák?

Őrizetbe vett a rendőrség öt személyt a Lyon közelében három zsidó fiatal ellen a múlt szombaton elkövetett támadással összefüggésben.

A hatóságok pénteki közlése szerint az előállítottak között van az a 20 év körüli férfi is, aki kalapáccsal ütlegelte az egyik zsidó fiút - jelentette a Hirado.hu hírportál. A francia rendőrség a múlt vasárnap este közölte, hogy előző nap Lyon egyik elővárosában három kipát (jellegzetes zsidó fejfedőt - a szerk.) viselő fiatalt mintegy tucatnyian kalapáccsal és vasrudakkal támadtak meg. Mindhárman rövid kórházi kezelésre szorultak: az egyiküket a koponyáján nyílt sebbel szállították el, egy másik zsidó fiatalt a tarkóján ért ütés, míg a harmadik áldozat a karján sebesült meg.

Richard Prasquier, a franciaországi zsidó intézményeket képviselő tanács (CRIF) elnöke szerint előre megszervezett támadás történt. Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök elítélte és "elfogadhatatlan erőszaknak" nevezte a történteket. Manuel Valls francia belügyminiszter az eset nyomán kilátásba helyezte a biztonsági intézkedések fokozását a kultuszhelyeken és a vallási iskolákban. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.