Riadókészültségben az izraeli hadsereg Ciszjordániában

Riadókészültségbe helyezték szerdán Ciszjordániában az izraeli hadsereget. Mahmúd Abbász elítélte a kedd esti merényletet.

Újabb merényletektől tartva fokozott készültséget rendeltek el - közölte Abbász, hozzátéve, hogy az elővigyázatossági rendszabály nem tesz szükségessé csapaterősítést, vagy újabb ellenőrző pontok felállítását. A hadsereg rádiójának tájékoztatása szerint a rendőrségnél hasonló lépésekről döntöttek Izrael déli részére vonatkozóan, amely közel van a keddi merénylet színhelyéhez.

Elítélte a ciszjordániai merényletet Abbász

A Washingtonban tartózkodó Mahmúd Abbász helyi idő szerint kedd esti nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a Palesztin Hatósággal szembenálló és az Izraellel való béketárgyalásokat ellenző, radikális Hamász által elkövetett merénylet árt a közel-keleti rendezést célzó politikai folyamatnak. A hebroni támadásban négy izraeli - két férfi és két nő -  vesztette életét. Abbász a tervek szerint csütörtökön kezd közvetlen béketárgyalásokat az amerikai fővárosban Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel. A Palesztin Hatóság  elnöke megismételte, hogy az általa vezetett mérsékelt palesztin erők elítélnek minden fajta támadást polgári személyek ellen, legyenek azok akár palesztinok, akár izraeliek.

Élesen elítélte a Hamász katonai szárnya által elkövetett merényletet a washingtoni  Fehér Ház is.  Közleményében a Fehér Ház szörnyű merényletről beszélt, és hangsúlyozta: a brutális támadás bizonyította, hogy milyen messze képesek menni a béke ellenzői annak érdekében, hogy megakadályozzák az ezt  célzó folyamatot.  A közzétett nyilatkozatban az amerikai kormány felszólította a békefolyamatban érdekelt feleket, hogy a legnehezebb időszakban is tartsanak ki a tárgyalások mellett.

A mérsékelt palesztin erők és Izrael húsz hónapos szünet után újítják fel a közvetlen tárgyalásokat, mégpedig az amerikai elnök, az egyiptomi államfő és a jordániai király védnöksége alatt.

A zsidó telepesek tanácsa "feloldotta" a lakásépítési tilalmat

Szerda este megszűnik a ciszjordániai telepeslakások építésére eredetileg szeptember 26-án lejáró tilalom - közölte szerdán a zsidó telepesek tanácsa. Az építkezések az izraeli telepestanács szándéka szerint estétől folytatódhatnának - jelentette szerdán az izraeli rádió.

Hebron, 2010. szeptember 1.Izraeli katonák zárják le a ciszjordániai Hebron közelében lévõ Bani Naimba vezetõ utat 2010. augusztus 31-én, azt követõen, hogy a megszállt palesztin területen agyonlõttek négy izraeli telepest a Hamász szélsõséges pales
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.