Elhagyta a rendőrséget a fergusoni tinédzser gyilkosa

Darren Wilson azonnali hatállyal távozott a rendőrségtől - közölte szombaton ügyvédje, Neil Bruntrager. A döntéssel várni akart, amíg kiderül, hogy vádat emelnek-e ellene.

Wilson a St.Louis Post-Dispatch című lapnak elmondta, hogy saját szabad akaratából hagyja ott a rendőrséget, miután a rendőrőrsén fenyegetéseket kaptak miatta. „Nem hagyhatom, hogy valaki más kerüljön bajba miattam" - közölte Wilson. Elmondása szerint a közölték vele, hogy további szolgálata veszélybe sodorja a helyi lakókat és a fergusoni rendőröket. A 28 éves férfi hozzátette, hogy lemondásával meg akarta várni a vádesküdtszék döntését.

Wilson augusztus 9-én lőtte le a 18 éves fekete Michael Brownt, a kilenc fehér és három fekete tagból álló vádesküdtszék pedig hétfőn úgy döntött, nem indokolt a vádemelés Wilson ellen. A döntés is zavargásokat robbantott ki Fergusonban, de tüntettek több amerikai nagyvárosban is – emlékeztet az MTI.

A történtek óta Wilson bujkált, féltve az életét, és csak a vádesküdtszék döntése után, három hónap elmúltával szólalt meg az ABC News hírcsatornának adott interjúban. Azt mondta, hogy tiszta a lelkiismerete, és tudja, hogy helyesen cselekedett, amikor fegyverhasználathoz folyamodott.

A vádesküdtszéki döntés azt jelenti, hogy Wilson nem visel büntetőjogi felelősséget az ügyben. attól függetlenül viszont, hogy nem emelnek vádat ellene, az amerikai igazságügyi minisztérium szövetségi eljárás keretében vizsgálja, hogy a rendőr megsértette-e Brown jogait az incidens során. A fekete tinédzser családja azt állítja, „lesújtva" vette tudomásul a vádesküdtszéki döntést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.