Elfogták Basternák gyilkosát

Az MKP révkomáromi járási elnökének meggyilkolásával egy somorjai őrző-védő cég egyik tagját gyanúsítják. Fegyvere és az a néhány irat vezetett nyomra, amelyet tette elkövetése után a kocsijában hagyott.

A szlovák rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, akit Basternák László, Ógyalla volt polgármesterének megyilkolásával gyanúsítanak. A feltételezett elkövető egy bősi hétvégi házban bújt el; állítólag egy Somorján működő őrző-védő cég egyik alkalmazottjáról van szó. Bár a hatóságok teljes hírzárlatot rendeltek el az ügyben, nem hivatalos információk szerint a szerb származású gyanúsított már Nyitrán van vizsgálati fogságban. A nyilvánosságot hétfőn tájékoztatják.

Basternák Lászlót pénteken ölték meg, amint éppen hazaérkezett feleségével az esti kutyasétáltatásból. Meglátva támadóját a politikus futni kezdett, de szerencsétlenségére elesett, így a gyilkos beérte és többször fejbe lőtte a földön fekvő férfit. A zaj hallatán Basternák fia egy pisztollyal kirohant és az egész tárat a menekülő gyilkos után lőtte, célpontja azonban egy könyöksérüléssel megúszta.

Ha ez a nyom önmagában nem lett volna elég, segített, hogy az elkövető rendkívül óvatlan volt: menekülés közben nem csak néhány iratát, de a gyilkossághoz használt fegyvert is a kocsijában, egy közelben parkoló Honda Civicben hagyta. Indítékával kapcsolatban egyelőre csak találgatások láttak napvilágot. A helyi magyar polgármesterek nem tartják valószínűnek a politikai indítékokat. Többnyire helyi vállalkozók közötti vitát, leszámolást gyanítanak az ügy mögött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.