Elfogták az al-Kaida kommunikácós vezetőjét

A Folha de Sao Paulo című brazíliai napilap szerint az országban elfogták az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat nemzetközi kommunikációjáért felelős vezetőjét. Dél-Amerikában már régóta feltételezik, hogy Brazília, Argentina és Paraguay közös határvidékén, az Igauca-vízesés közelében húzódnak meg a Közel-Keletről származó terroristák. Az ő számlájukra írják a Buenos Airesben a kilencvenes években végrehajtott pokolgépes merényleteket, amelyeket az izraeli követség és a zsidó központ ellen intéztek.

A Folha de Sao Paulo című brazíliai napilap szerint az országban elfogták az  al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy magas rangú tagját. A lap keddi száma beszámolt a szövetségi rendőrség szigorúan titkos akciójáról, amelyről csupán az Egyesült Államok tudhatott.

Az általában jól értesült lap szerint a Sao Paulóban őrizetbe vett  férfi a terrorszervezet nemzetközi kommunikációjáért volt felelős.  Az újság az akció időpontját nem közli, de úgy véli, hogy abban  részt vett az amerikai szövetségi rendőrség, az FBI is.

Dél-Amerikában már régóta feltételezik, hogy Brazília, Argentina és Paraguay közös határvidékén, az Igauca-vízesés közelében húzódnak meg a Közel-Keletről származó terroristák. Az ő számlájukra írják a  Buenos Airesben a kilencvenes években végrehajtott pokolgépes  merényleteket, amelyeket az izraeli követség és a zsidó központ  ellen intéztek.

Sao Paulót is már régóta a szervezett bűnözők kedvelt  rejtekhelyének tartják, ahol éppen a múlt héten tartóztatták le az olasz maffia egyik vezetőjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.