Elfogták a milánói robbantókat

Elfogtak egy líbiai és egy egyiptomi állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a milánói csendőrségi laktanya elleni merénylet elkövetőjének tettestársai voltak - jelentette kedden az olasz média.

A Maurizio Romanelli milánói ügyész által elrendelt őrizetbe vételekről azután döntöttek, hogy a rendőrök kihallgatták a 35 éves  líbiai Mohamed Game hozzátartozóit és barátait - jelentette az ANSA  hírügynökség.

A nyomozók 100 kilogramm robbanóanyagot találtak a laktanya  közelében egy lakásban a Sky TG24 hírtelevízió jelentése szerint. Game egyik kezét elvesztette, és megvakult a hétfőn reggel  elkövetett merényletben, amelyben a laktanya előtt posztoló őrök  egyike üvegszilánkok okozta könnyebb sérülést szenvedett. A férfi  ellen már vádat emeltek robbanóanyag jogtalan birtoklása és  előállítása ellen, és rövidesen merénylet elkövetése miatt is vád  alá kerül.

Médiajelentések szerint Game, aki 2003 óta élt olasz feleségével  és gyermekeivel Olaszországban, nemrégiben elveszítette az állását.  Depresszióban szenvedett és egy ideje gyakran látogatta a lakásához és a laktanyához közel lévő mecsetet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.