Elfogták a robbantásokkal fenyegetőző cseh férfit

A nagy erőkkel nyomozó cseh rendőrök kedden kora este a kelet-csehországi Hradec Královéban elfogták azt a 41 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy fenyegető telefonjaival ő okozott bombariadót Prágában, Pilsenben, Pardubicén, Jicínben és Mladá Boleslavban – jelentette be Markéta Janovská rendőrségi szóvivő.

További részleteket egyelőre nem volt hajlandó közölni, mert a gyanúsított kihallgatása még tart – tette hozzá.

A férfi először a rendőrséget, továbbá a Cseh Államvasutakat hívta fel azzal, hogy a munkahelyeiken pokolgépeket helyezett el, amelyek rövidesen felrobbannak. Ezután másfél órán át riogatott hasonló fenyegetésekkel több vidéki vasútállomást, számos iskolát és vendéglőt.

Emiatt néhány órára kiürítették a prágai főpályaudvart, a főpolgármesteri hivatalt, több intézményt, vasútállomást is átkutattak, de gyanús tárgyat sehol sem találtak. Néhány vonalon órákra leállt a vasúti közlekedés, egy ideig nem járt a metró sem.

Csehországban tavaly 214 esetben fenyegettek meg személyeket vagy forgalmas középületeket pokolgépekkel és más robbanóanyagokkal. Egyelőre csupán 120 személyre sikerült rábizonyítani a bűncselekményt. Ekkora méretű fenyegetésre azonban még nem volt példa az országban. Ha bebizonyosodik a gyanúsított rémhírterjesztése, akkor öt és nyolc év közötti börtönbüntetésre és a sok millió koronás kár megtérítésére ítélhetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.