Elfogták a múzeumi mészárlás gyanúsítottját

Az olasz rendőrség letartóztatott egy marokkói férfit, aki feltehetően részt vett a tuniszi Bardo Nemzeti Múzeum elleni márciusi merényletben, melyben 21 turista vesztette életét.

Az olasz sajtó szerint a huszonkét éves férfit a rendőrség terrorizmusellenes egysége tartóztatta le kedd este Gaggianóban, tizenkét kilométerre Milánótól. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a marokkói állampolgárt nemzetközi körözés alapján fogták el.

The Local olasz kiadása azt írja, hogy a marokkói férfi februárban kilencven utastársával együtt érkezett egy hajóval Szicíliába.

A tunéziai hatóságok úgy vélik, hogy a férfi részt vett a tuniszi Bardo Nemzeti Múzeum elleni támadásban, melyben több turista is életét vesztette – jegyzi meg a Guardian.

Március 18-án két fegyveres hatolt be a Tunézia fővárosában található múzeumba, és végzett 22 emberrel, köztük egy rendőrrel is. A támadók túszokat ejtettek az épületben. A túszdráma a két merénylő halálával végződött. A most elfogott férfi a két merénylő társa volt, aki az épület közelében várakozhatott az akció idején.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.