Elevenen megégették a szervkereskedőket

A két európai férfit Madagaszkáron ítélte kegyetlen halálra a népharag.

Elevenen megégettek két szervkereskedelemmel gyanúsított férfit csütörtökön a madagaszkári turistaparadicsom, Nosy Be tengerpartján – írja a Reuters. A brit hírügynökség szerint az áldozatokat a népharag ítélte a kegyetlen halálra, nem sokkal azután, hogy a strandon megtalálták egy nyolcéves kisfiú holttestét, akinek a nemi szerve és a nyelve is hiányzott. Hivatalos közlések, Randriamaro Bobin tábornok elmondása szerint a látványra rengeteg ember gyűlt össze a tengerparton, a feldühödött tömeg pedig „embervadászatra” indult. Annak az épületnek a hűtőjéből, ahol a két férfi élt, kivágott szervek kerültek elő, a gyanúsítottak egyike pedig bevallotta, hogy szervkereskedelemben utazik. Ez végzetes húzásnak bizonyult: a férfit a társával együtt azonnal elkapták, és a népharag még a rendőrök érkezése előtt máglyára küldte őket.

Desire Johnson Rakotondratsima madagaszkári rendőrfőkapitány a maga bejelentésében két külföldi áldozatról beszélt, hozzátéve, hogy egy harmadik, madagaszkári gyanúsítottat még keresnek. Párizsban a külügyminisztérium nem sokkal később azt közölte, hogy az egyik elevenen megégetett férfi francia állampolgár volt. Madagaszkáron 700 francia él; őket a tárca szóvivője, Philippe Lalliot figyelmeztette, kerüljék a szigeten való közlekedést, azok pedig, akik oda készülnek, halasszák el az útjukat. Nem hivatalos információk szerint a másik megégetett férfi olasz volt.

Később, órákkal az incidens után a Nosy Be-i rendőrőrs előtt zavargások törtek ki arra a hírre, hogy a kisfiú halálával összefüggésben egy embert letartóztattak. Ezekben a zavargásokban egy ember vesztette életét.

Madagaszkáron futótűzként terjed a bűnözés azóta, hogy a jelenlegi államfő, Andry Rajoelina négy éve puccsal magához ragadta a hatalmat. Rajoelinának ezzel azóta is tartó krízisbe sikerült taszítania a szigetországot: Madagaszkáron a politikai élet megbénult, a külföldi segélyek pedig fokozatosan elapadtak. Becslések szerint az országlakók 80 százaléka a szegénységi küszöb alatt él. Nosy Be a madagaszkári természet egyik ékköve, amelyet a türkizkék part menti vizek és fehér homok miatt a kormányzat arra használ, hogy visszacsalogassa az országot egyre inkább kerülő külföldi turistákat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.