Életfogytot kapott az utasát megerőszakoló sofőr

Indiában életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki egy, az Uber szolgálat által kiközvetített sofőrként megerőszakolt egy nőt. Siv Kumar Jadavot fenyegetésben és emberrablásban is bűnösnek találta a bíróság – adta hírül a BBC.

Tavaly decemberben, Újdelhiben egy 26 éves nő akart az Uberen rendelt kocsival hazamenni, ám az alkalmi taxis egy elhagyatott helyre vitte és megerőszakolta.

Az eset után az indiai fővárosban be is tiltották az Ubert és a hasonló internetes taxiközvetítőket, mondván, nem tudják megfelelően ellenőrizni a sofőröket. Az áldozat pedig az Egyesült Államokban is pert indított a szolgáltató ellen, de az az eljárás végül a tárgyalótermen kívül kötött megállapodással zárult.

A szexuális támadások témája különösen nagy figyelmet kap Indiában azóta, hogy 2012 decemberében, ugyancsak Újdelhiben, egy buszon csoportosan megerőszakoltak egy 23 éves lányt, aki belehalt a sérüléseibe. A történtek nyomán szigorították a törvényeket, ám a beszámolók szerint így sem sikerült csökkenteni az ilyen bűncselekmények számát, azóta is több nagy visszhangot kiváltó eset történt.

A múlt hónapban általános felháborodást váltott ki az indiai fővárosban, hogy egyetlen napon két gyermeket is megerőszakoltak. Egy héttel korábban szintén egy gyermek lett szexuális erőszak áldozata, sőt őt egy éles tárggyal meg is sebesítették, és eszméletlenül hagyták egy vasúti sín mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.