Élesedik a verseny és a hangnem a Demokrata Pártban is

A vasárnapi, negyedik elnökjelölt-jelölti vitán Hillary Clintont - Amerikában szokatlanul nyíltan - baloldali kihívója többször is védekezésre kényszerítette. Egyes közvéleménykutatások szerint Bernie Sanders nem is tűnik teljesen esélytelennek.
Úgy tűnik, hogy nem csak a republikánusok elnökjelölti kampány lesz izgalmas Donald Trumppal a főszerepben, hanem a Demokratáké is. Bernie Sanders kampánya először csak egyfajta „bemutatkozásnak" tűnt, mintha csak jelezni kívánta volna, hogy vannak „demokratikus szocialista" irányzatok és figurák is a Demokratáknál. Az újabb közvélemény-kutatások azonban immár Hillary Clinton valódi riválisának mutatják Sanderst a nemsokára elinduló előválasztásokon. Ráadásul a legutóbbi, vasárnapi vita is azt jelzi, hogy komolyan kell venni Clinton kihívójának elnökjelölti ambícióit - írt a Guardian.

Az egészségügy és a Wall Street, a pénzvilág szabályozása volt az a két téma, amelyben Sanders balról tudta támadni Hillary Clintont. Az első téma az „ObamaCare", az egészségbiztosítás kiterjesztését célozza. Clinton egy másik aktuális témával, a fegyvertartás szabályozásával vágott vissza, amelynek ügyében Sanderst, korábbi szavazatai alapján éppenséggel konzervatívnak kívánta feltüntetni. A külpolitikában Clinton Obama elnökénél valamivel harciasabb álláspontra helyezkedett, itt a regnáló elnököt a kihívó, Sanders védte meg. A vita után kettejük versenye még nyíltabbnak, kétesélyesnek tűnik, bár a favorit továbbra is Clinton, Sanders győzelme már egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, de továbbra is meglepetésként hatna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.