Elérték Kobanét az iraki kurdok

A szíriai határt megfigyelő csoportok szerint eljutottak az első pesmergák az Iszlám Állam ostromolt városhoz. Az iraki kurdok nehézfegyverekkel érkeztek, megkoronázva ezzel a hangulatot a szíriai városban.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának információi szerint az első iraki kurd harcosok elérték Kobane városát a szíriai-török határnál. Eddig tíz harcos érte el a várost, de várhatóan további pesmergák érkezhetnek néhány órán belül a városhoz csütörtökön, amelyet az Iszlám Állam (IS) erői hónapok óta próbálnak bevenni.

A pesmergák szerdán érték el a törökországi Suruc városát, ahol a korábban odarepülő harcosokhoz csatlakoztak. A szíriai belügy elítélte Törökországot, amiért idegen ország harcosait engedte be Szíriába, ezzel súlyosan megsértve az arab ország szuverenitását.

A Guardian arról számol be, hogy Kobanéba a tartó csapatok nehézfegyvereket is hoznak magukkal, ezzel támogatva a városért harcoló kurd erőket, melyek folyamatosan próbálják visszatartani a jól felfegyverzett IS harcosokat. Néhány hete még úgy tűnt el is foglalhatják a szimbolikus jelentőségű várost a terroristák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.