Utazni készülők, figyelem! Tűveszély az Adrián

Adriára készülők, figyelem! A napokban egy négyéves kisfiú injekciós tűre lépett a Kastelet-en, Split egyik legnépszerűbb strandján. Pánikra nincs ok, de nem ő az egyetlen.

A szülők kivették a tűt a gyerek talpából, és azonnal kórházba vitték. A vérvétel során megállapították, hogy nem lett baja a kisfiúnak, de négy hónap múlva újra meg kell vizsgálni – adta hírül a horvát sajtó.

Az Adria Opatijából nézve
Az Adria Opatijából nézve

Nem ritkaság használt fecskendőket, tűket találni az adriai tengerparton. Csak Splitben átlagosan havi 10-15-ször fordul elő, hogy fecskendőre lépnek. Ráadásul nyáron nagyobb a fertőzésveszély, mert a hőség hatására a Hepatitis C vírus több ideig marad életben. – Szerencsére eddig senki sem fertőződött meg, de ettől még komolyan kell venni az ügyet – nyilatkozta Diana Nonkovic, a spliti-dalmát régióért felelős Epidemiológiai Központ vezetője. Az üdülőövezet igazgatója, Zeljana Klein azt állítja, hogy a strandot minden nap, a kora reggeli órákban megtisztítják.

A horvát Help egyesület folyamatosan gyűjti a tűket Splitben és a környező területeken, de azt állítják, hogy kevés ember áll rendelkezésükre a rengeteg szétszórt tű összegyűjtésére. A turistáknak azt ajánlják, hogy legyenek minél óvatosabbak és körültekintőbbek.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.