Elapad a NATO afganisztáni utánpótlása

Megtagadják a munkát az afganisztáni NATO-erőknek utánpótlást szállító pakisztáni fuvarozó cégek. Az iszlám szélsőségesek az utóbbi időben 300 teherautót gyújtottak fel.

Megtagadják a munkát az afganisztáni NATO-erőknek utánpótlást szállító pakisztáni fuvarozó cégek, mert az iszlám szélsőségesek az utóbbi időben többször megtámadták a szállítmányokat – jelentette be hétfőn egy fuvarosszervezet vezetője.

3500 teherautónk, tartálykocsink és egyéb járművünk van, mi végezzük az Afganisztánba irányuló szállítás zömét, ami az összes áru 60-70 százalékát jelenti" - mondta Mohammad Sakir Afridi, a Haibár Szövetség elnöke. A szövetség, amelynek neve a Haibár-hágóra utal, az északnyugat-pakisztáni országrész beszállítóit fogja össze.

A NATO-nak mintegy háromszáz teherautóját gyújtották föl lázadók december eleje óta Pesavar város közelében. A tálib lázadók egyik vezetője november végén figyelmeztetett, hogy akadályozni fogják az amerikai és a NATO-erők Pakisztánból való ellátását. Az utánpótlás 80 százaléka Pakisztánból jut el az afganisztáni erőkhöz, főleg a Haibár-hágón keresztül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.