Ejtették a vádakat az Obamának küldött ricin ügyében

Az amerikai hatóságok nem fűztek további kommentárt a döntéshez, csupán azt jelezték az ügyben eljáró bíróságnak, hogy a folyamatban lévő nyomozás során új információkhoz jutottak.

Ejtette az ügyészség a vádakat az Egyesült Államokban kedden Paul Kevin Curtis ellen, akit korábban azzal a gyanúval vettek őrizetbe, hogy hogy ricinnel mérgezett levelet küldött Barack Obama elnöknek és egy mississippi szenátornak, Roger Wickernek. A döntés több órával azután került nyilvánosságra, hogy a 45 éves férfit óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Az amerikai hatóságok nem fűztek további kommentárt a döntéshez, csupán azt jelezték az ügyben eljáró törvényszéknek, hogy a nyomozás során új információkhoz jutottak. Ennek kapcsán Curtis ügyvédje, Christi McCoy azt mondta, az FBI-ügynökök „jóhiszeműen” cselekedtek amikor letartóztatták a védencét. McCoyt a nyilvánosság előtt Curtis egyébként kékszemű angyalnak nevezte, „akit Isten küldött”.

A 45 éves férfit múlt szerdán vették őrizetbe a Mississippi állambeli Corinthban a levelek miatt, amelyeket a hatóságok eddigi gyanúja szerint ő adott fel Obamának, a republikánus Wickernek és egy mississippi bírónak is. A mérgező anyagot tartalmazó küldeményeket még azelőtt kiszűrték, hogy eljuthattak volna a címzettekhez. Curtis mindvégig ártatlannak vallotta magát az ügyben, keddi szabadon engedését követően pedig úgy nyilatkozott, hogy szereti hazáját, tiszteli Obama elnököt, és soha nem ártana egy közalkalmazottnak sem. Amerikai sajtóértesülések szerint Curtis szabadon engedésével párhuzamosan a hatóságok házkutatást tartottak egy másik mississippi személy házában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.