Ejtették a kiskorú prostituált miatt emelt vádakat Ribéry és Benzema ellen

A Real Madrid csatára a legjobb francia futballistának járó díj elnyerése után, a Bayern München szélsője a születésnapján lepte meg magát Zahia Dehar szolgáltatásaival.

Három évre börtönre is ítélhették volna őket, de csütörtökön egy párizsi bíróságon végül ejtették a vádakat Franck Ribéry és Karim Benzema ellen. A két francia válogatott futballistát kiskorúval létesített szexuális kapcsolat miatt állították törvény elé egy prostituáltakat futtató párizsi hálózat ellen folyó vizsgálat margóján, ügyészségi gyanú szerint ugyanis évekkel ezelőtt mind a ketten igénybe vették egy akkor 16-17 éves algériai származású lány, Zahia Dehar szexuális szolgáltatásait.

Benzema állítólag még 2008. május 11-én, a Lyon játékosaként fizetett ki Deharnak 500 eurót egy pásztoróráért azután, hogy elnyerte az év legjobb játékosának járó díjat Franciaországban, Ribéry viszont csak egy évvel később 2009. április 7-én, a születésnapján lepte meg magát vele. A Bayern München szélsőjének nagyon tetszhetett a lány, mert egy oda-vissza repülőjegy költségeit is állta, csak hogy Dehar a kedvéért elutazzon Münchenbe. A prostituáltakat futtató hálózat a Champs-Élysées egyik éjszakai klubjában, a Zaman Caféban működött.

A két francia futballista a párizsi per egyik meghallgatásán sem jelent meg, az ügyvédek képviselték őket. Ribéry azt elismerte, hogy szexuális kapcsolatba lépett Deharral, de azt nem, hogy ezért fizetett is volna a lánynak. Franciaországban a prostitúciót nem tiltják, de a futtatást igen, az alsó korhatár pedig 18 év. Benzema – aki a Lyon után a Real Madridba igazolt, és most januárban rúgta a 100. spanyol klubgólját – a maga részéről tagadja, hogy hozzányúlt volna Deharhoz. Az ügyben ejtették a vádakat Ribéry sógora ellen is, aki futtatás miatt akartak felelősségre vonni, de öt másik vádlottat – a párizsi hálózat öt tagját – három hónap és év közötti felfüggesztettre ítélték.

Ribéryhez és Benzemához hasonlóan a per meghallgatásain Dohar sem jelent meg egyszer sem. Vallomásában elárulta, hogy mind a két futballistának hazudott az életkoráról, és az állítása szerint csak azért működött együtt a hatóságokkal, mert azzal fenyegették, hogy megfosztják a francia állampolgárságától. Ezt az algériai lány 2009-ben kapta meg. A botrány Dehart egyébként  egy kicsit alanyi jogon is celebritássá tette. Mostanában ő a világhírű divattervező, Karl Lagerfeld első számú múzsája.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.