Egyszerre két vonat zuhant le a hídról

Két személyvonat siklott ki néhány percnyi különbséggel Madhya Pradesh államban egy hídon. A vízbe zuhanó vagonokban legalább huszonnégyen meghaltak. A balesetet valószínűleg az Indiát napok óta sújtó áradások okozták.

A két, ellenkező irányba haladó vonat szinte egyszerre érte el a Delhitől 950 km-re fekvő hidat, amelyet az esőzések okozta áradás alámosott. A vasúti pálya és néhány kocsi a folyóba zuhant - írja a BBC.

A Varanasiből Mumbaiba tartó Kamayani Express érte el elsőnek a hidat, amelyre az ellenkező irányba haladó Janata Express is érkezett. Az egyik utas elmondása szerint a víz betört a vagonokba, és mellmagasságig elöntötte a kocsit.  

A hatóságok tájékoztatása szerint huszonöten sérültek meg, és legalább háromszáz embert mentettek ki a vonatokból. Az áldozatok felkutatása az éjszaka folyamán is tartott. Nehezítette a mentést, hogy nem lehetett tudni, pontosan hányan utaztak a vonatokon. Bár a vasúti kocsikat kiemelték és megtisztították, előfordulhat, hogy vannak még áldozatok, akiket nem találtak meg.

Narendra Módi, indiai miniszterelnöke Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak. 

Indiában az utóbbi napokban a heves monszunesők áradásokat és fölcsuszamlást okoztak, több épület is összeomlott. A szélsőséges időjárás több mint száz ember életét követelte.

Az indiai vasúthálózat biztonsága régóta vita tárgya, különösen az utóbbi hónapok sorozatos balesetei miatt. Az állam üzemeltette vasút 12 000 személyvonatán 23 millió utast szállít minden egyes nap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.