Egymilliót kell visszafizetnie a brókernek az ötmilliárdos bukás után

Jerome Kerviel a fellebbviteli bíróságon nyert. Eredetileg úgy volt, hogy a teljes összeget, 4,9 milliárd eurót vissza kell fizetnie a 2008-ban a Société Générale-nak okozott kárért.

Mindössze egymillió eurót kell visszafizetnie a Jerome Kervielnek, a Societé Générale egykori brókerének abból a 4,9 milliárd euró veszteségből, amellyel 2008-ban károsította meg a pénzintézetet. Kervielt 2010-ben eredetileg a teljes összeg visszafizetésére kötelezték és öt év börtönre ítélték csalásért, titoktartási kötelezettség megszegéséért és hamisításért. Most a fellebbviteli bíróságon nyert, az ítélethirdetés után pedig jelezte, hogy perújrafelvételt kér az ügyben, mert semmivel nem tartozik a Societé Générale-nak.

Kerviel a botrány kitörése óta kitartóan azt állítja, hogy nem csak úgy ellenőrizetlenül eljátszotta a 4,9 milliárd eurót, hanem a Societé Générale-nál minden főnöke tudott arról, hogy milyen pénzeket tesz kockára a pénzpiacokon. A bíróság most helyt adott ennek, megállapítva a francia pénzintézet részbeni felelősségét az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.