Egymillió dollárt dobtak ki a repülőből

Több mint egymillió dollárt dobtak ki egy alacsonyan szálló repülőgépből egy feltételezett kábítószer-kereskedő banda tagjai Bolíviában.

A készpénzt a banda többi tagjának kellett volna begyűjtenie a földön a keleti Santa Cruz tartományban - jelentette be Carlos Romero belügyminiszter. A kisrepülőgépen utazó drogdílerek viszont elhibázták a célt, így a pénzt a bolíviai kábítószer-ellenes rendőrség lefoglalta, akik később három bolíviai állapolgárt le is tartóztattak az üggyel kapcsolatban.

A hatóságok szerint a pénz - egymillió amerikai dollár különböző címletekben - a szomszédos Paraguay egyik bankjának a pecsétjével ellátott szalagokkal volt becsomagolva. A kábítószer-kereskedő banda valószínűleg egy újabb kokainlabort akart felépíteni az összegből, vagy egy hamis kereskedelmi vállalkozást akart finaszírozni belőle az országban.

Peru és Kolumbia mellett Bolívia egyike a világ három legnagyobb kokainelőállító országának. Kis mennyiségben a kokalevél termelése megengedett Bolíviában, ahol a nagy magasságok hatásának enyhítésére fogyasztják. A kokain előallítása viszont természetesen tilos - emlékeztetett a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.