Egymillió dollár az FBI-ügynökért

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatója egymillió dollár jutalmat ajánlott fel olyan információért, amely segít felderíteni az öt éve Iránban eltűnt Robert Levinston tartózkodási helyét.

A hivatalosan magándetektív, ám több mint két évtizeden át az FBI-nak dolgozó Levinston utoljára az iráni Kish szigetén járt. Állítólag illegális cigarettacsempészet ügyében nyomozott, egy napra szállodába is bejelentkezett, ám utána nyoma veszett. Családja tavaly novemberben egy e-mailben küldött videofelvételen kapta az utolsó életjelet tőle, amelyben segítséget kért. Az üzenetet nem követte váltságdíj követelése.

Az Egyesült Államok több ízben, így Hillary Clinton külügyminiszter is kérte az iráni hatóságok együttműködését. Voltak magántalálkozók a teheráni kormány több tagjával is az ügyben, eddig eredménytelenül. Robert Mueller igazgató a felkínált jutalom mellett bejelentette, hogy Délkelet-Ázsiában figyelemfelkeltő kampányt is indítanak. A FBI ugyanis feltételezi, hogy a 64 éves, cukorbeteg Levinston még életben van, valahol az afganisztáni, iráni vagy pakisztáni határkörzetben, ám fogvatartóit még nem sikerült azonosítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.