Egymillió bevándorló érkezett idén Európába

Elérte az egymilliót az idén Európába érkező migránsok és menedékkérők száma - közölte kedden az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

A pontos adatok szerint december 21-ig Görögországba, Bulgáriába, Olaszországba, Spanyolországba, Máltára és Ciprusra 1 005 504 határátlépő érkezett.

A legtöbben Irakból, Szíriából és Afganisztánból érkeztek, és többségük a tenegeren keresztül ért partot Görögországban. A hosszú utat sokan nem élték túl, a szervezetek adatai szerint 3695 ember vesztette életét vagy tűnt el. 

A BBC megjegyzi, Európa nem bírt a menekültáradattal, és több ország is kerítést húzott fel a határra, hogy így fékezze a jobb élet reményében útrakelőket. A cikkben megjegyzik, hogy Magyarország és Szlovákia keresetet nyújtottak be az Európai Bírósághoz a kvóták ellen, miközben Németország és Svédország rengeteg embert fogadott be.

„Cselekednünk kell” - nyilatkozta az IOM vezetője, William Lacy Swing, aki megjegyezte, a migrációnak legálisnak és biztonságosnak kellene lennie a menekültek és azon országok számára is, amelyek új hazáik lesznek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.