Egyetemistákat akar a román hírszerzés

Az SRI román titkosszolgálat nemrég kampányt indított az egyetemeken annak érdekében, hogy megismertesse céljait és népszerűsítse magát a fiatalok kőrében. Ajánlata igen nagyvonalú, aki akar, ki is léphet. A titkosszolgálati pálya egyébként is népszerű Romániában: a Nemzeti Hírszerzői Akadémiára meghirdetett évi 20 helyre rendszeresen kétezren jelentkeznek.

A SRI, a román titkosszolgálat nemrég kampányt indított az egyetemeken annak érdekében, hogy megismertesse céljait és népszerűsítse önmagát a fiatalok kőrében. Ajánlataik igen nagyvonalúak, különösen – teszi hozzá a Cotidianul bukaresti napilap –, ha a jelenlegi világkrízis által teremtett depressziót vesszük figyelembe.

A Cotidianulnak nyilatkozó Adelina Palade, a SRI kommunikációs igazgatója elmondta: garantált jövedelemre, teljes körű ingyenes egészségügyi ellátásra számíthat az, aki belép. A SRI kampánya némileg megmagyarázhatatlan, hisz a Nemzeti Hírszerzői Akadémiára meghirdetett évi 20 helyre rendszeresen kétezren jelentkeznek, vagyis a túljelentkezés százszoros.

Így a szolgálatnak alkalma van a legjobbakat kiválogatni, vagyis olyanokat, akik az átlagosnál jóval nagyobb műveltséggel rendelkeznek, fejlett megfigyelőképességük van, tárgyilagosak, könnyen és kreatívan kommunikáljak. Nélkülözhetetlen a kiváló memória is.

Arra kérdésre, hogy ha valaki, aki felvételt nyert, közben ki szeretne lépni, megteheti-e, az egyik érintett azt felelte, „természetesen”. „De azért vannak következményei, elvégre egy ilyen lépés komolytalanságra vagy éretlenségre utal.”

A teljes cikk a Globusz.net-en >>>>>>>>>>>>>>>>>>

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.