Egyelőre nem erősítették meg a Janukovics-fiú halálát

Az orosz hatóságok hétfő délig nem erősítették meg ifjabb Viktor Janukovicsnak, a hatalomból tavaly februárban eltávolított ukrán államfő kisebbik fiának haláláról szóló híreket. A Moszkovszkij Komszomolec című orosz napilap ugyanakkor tudni véli, hogy az ifjabb Janukovics holttestét már el is szállították repülőn a krími Szimferopolba, ahol egy ukrán forrás szerint még a nap folyamán eltemetik.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának Irkutszki területi igazgatóságánál közölték a Moszkovszkij Komszomoleccel, hogy "nem tudják kommentálni" a hírt, miszerint az ifjabbik Viktor Janukovics a Bajkál-tó vizébe fulladt volna.

Anton Herascsenko ukrán belügyminiszteri tanácsadó vasárnap közölte, hogy a 33 éves férfi egy Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett. Az öt utasnak sikerült kimenekülnie a kisbuszból, amelyet azonban a gépkocsit vezető férfi nem tudott elhagyni.

A Moszkovszkij Komszomolecnek a nyomozóhatóságnál azt mondták, hogy egy férfi fulladt a jeges vízbe, de őt nem Janukovicsnak hívják. A novoszbirszki ukrán főkonzulátus azt közölte, hogy nem rendelkezik hivatalos információval az ifjabbik Viktor Janukovics haláláról.

A Dozsgy nevű orosz internetes televízió ukrán hírforrásokra hivatkozva azt közölte, hogy egy Viktor Davidov nevű férfi halt meg a balesetben, s az ifjabb Viktor Janukovics ezt a nevet vette fel Oroszországba költözése után.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap tudomása szerint a fiatal férfi apjához hasonlóan tavaly érkezett Oroszországba, és akkor vette fel a nagyanyja családnevét. Lehetséges, hogy az úgynevezett tanúvédelmi program keretében változtatta meg a nevét. A bulvárlapnak számító újság úgy tudja, hogy a baleset múlt pénteken történt a Bajkál-tavon, és a jeges vízbe fulladt férfi holttestét már el is szállították egy charter repülőgépen a Krími Köztársaság fővárosába, Szimferopolba.

A TSZN ukrán hírtelevízió értesülése szerint a holttestet még hétfőn eltemetik Szimferopolban.

Az ifjabbik Viktor Janukovics haláláról elsőként az ukrán Levij Bereg című ukrán internetes portál számolt be vasárnap, Petro Porosenko ukrán elnök környezetére hivatkozva, és a hírt Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó is megerősítette.

Hétfőn Oleh Carjov, a kelet-ukrajnai szakadárok egyik csoportjának, az Új Oroszországnak vezetője, Janukovics volt ukrán államfő egykori jobbkeze is igazolta a kisebbik Janukovics-fiú halálhírét.

A 2014 februárjában Kijevben megbuktatott ukrán államfőnek két fia volt, Olekszandr és Viktor. Az idősebbiket, az Ukrajnában Olekszandrt adómegkerülés miatt körözik az ukrán hatóságok, és zárolták horribilis vagyonát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.